____________________________________________________
Dla mnie jesień to przede wszystkim czas jabłek. Koło garażu moich rodziców rosną trzy jabłonie, więc jest z czego robić desery
Dzisiejszy podwieczorek wyszedł bardzo spontanicznie i bardzo smacznie - w końcu kto nie lubi naleśników?
____________________________________________________
Naleśniki z musem jabłkowym
Składniki (6 naleśników):
1. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Włożyć do rondelka, wlać odrobinę wody (tylko do przykrycia dna), dodać dwie łyżeczki cukru*
2. Gotować na wolnym ogniu aż do miękkości i lekkiego zgęstnienia, co chwila mieszając** Odstawić.
3. W misce ubić jaja, mleko, mąkę*** i dwie łyżeczki cukru.
4. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Chochelką wylewać odpowiednie porcje ciasta naleśnikowego, smażyć ok. pół minuty z każdej strony.
5. Podawać z serkiem homogenizowanym i musem jabłkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za zainteresowanie moimi przepisami :)